Hogyan légy boldog? 5 tuti tipp

Csak légy önmagad! A dolgok, melyek boldoggá tesznek, úgyis megtörténnek veled.
A boldogság egy érzés, nem egy gondolat vagy egy remény!

Lépések

1. Légy optimista!

Egy az 1970-es években végzett felmérés megállapította, hogy azok, akik megnyerték a lottó főnyereményt nem lettek egy év után sokkal boldogabbak azoknál, akik nem ütötték meg a jackpotot. Ezt hedonikus adaptációnak nevezték el, ami arra utal, hogy mindannyiunknak van egy boldogság szintje. Mindegy, hogy mi történik, jó vagy rossz, ez csak átmeneti érzést okoz a boldogságunkban és aztán újra visszatérünk majd az általános boldogság szintünkre. Néhányunknak magasabb a boldogságszintje, mint másoknak és ez egyrészt genetikailag adott, másrészt pedig erősen befolyásolják azt a gondolataink. Ez az anyag segít majd feldobni a boldogságszintedet és fejleszteni a hozzáállásodat, hogy az életedet mindig kielégítőnek találd!

2. Kövesd a megérzéseidet!

Egy kutatás során két csoportot kértek meg, hogy válasszanak ki egy posztert és vigyék haza magukkal. Egy csoportot megkértek, hogy nagy figyelemmel analizálja a választásának okát, sorolja fel magában a pro és kontra érveket, míg a másik csoportnál azt kérték, hogy hallgassanak a megérzéseikre. Két héttel később megállapították a tudósok, hogy azok, akik a megérzéseikre hallgattak boldogabbak voltak, mint azok, akik jól meggondolták a döntésüket. Természetesen vannak sokkal súlyosabb döntéseink is, mint egy poszter kiválasztása, viszont, akárhogy is keresd meg a legideálisabb megoldást a sok közül, az csak rövid ideig lesz rád kihatással. A legközelebb, mikor döntés előtt állsz és 3 lehetőség közül választhatsz, csak válaszd azt, amelyik helyesnek tűnik! Légy ösztönös! Élj a hármas elv szerint: választás, lehetőség, változás! Muszáj, hogy döntéseket hozz mindennapjaid során, hogy bekövetkezhessenek a pozitív változások is életedben!

3. Keress elég pénzt ahhoz, hogy megvalósítsd a vágyaidat!

Lehet az étel, ház, vagy ruha, az alapvető szükségleteken túl, melyek hiánya boldogtalanná tesz, minden plusz pénz nem tesz feltétlenül boldogabbá, ahogy sehol a világon eddig sem tett azzá! A kényelmed növekszik majd a kereseteddel, viszont maga a kényelem sem tett még senkit boldogabbá! Legfeljebb unottabbá! Fontos tehát, hogy fejlődj örökkön örökké, mindig küzdj a maximális komfort elérése érdekében!

4. Maradj közel a barátaidhoz és a családodhoz!

Mobil társadalomban élünk, mikor néha még a munkánk miatt is beutazzuk szinte az egész világot, ez bár növeli a keresetünket, viszont elszakít azoktól az emberektől, akik fontosak lennének számunkra. Egy idő után keress egy munkát a szeretteid közelében, ahol képes vagy kompromisszumot kötni a pénz tekintetében is a kapcsolataid ápolása érdekében!

5. Találj örömet a munkádban, de máris!

Sokan arra várnak, hogy a tökéletes munkára és a tökéletes karrierre találjanak, mely majd meghozza a drámai változást boldogságuk útján. Az optimizmus az, mely elégedetté tesz! Hozd ki a legjobbat a munkádból, vagy a munkatársi kapcsolataidból! Rá fogsz jönni, hogy a légkör az, mely a legfontosabb a munkaköri közegben, nem pedig az, hogy mennyire okoz örömet az, amit csinálsz!

6. Mosolyogj!

A tudósok szerint, ha mosolyogsz, mindegy, hogy boldog vagy-e, vagy nem, a hangulatod javulni fog. Vagyis mosolyogj örökké! Ha nincs elég pénz a számládon, akkor is koncentrálj azokra a dolgokra, melyekben bővelkedsz és elégedett lehetsz az életeddel!

Tippek

- Csak azért, mert néhány dolog boldoggá tesz másokat, még nem jelenti azt, hogy téged is boldoggá tesz majd. Az emberek néha nagyon jól tudják a boldogság álarcát arcuk előtt hordani, különösen, ha sokat áldoztak a boldogságuk elérésére. Nehéz beismerni ilyenkor ugyanis, hogy valami mégis hiányzik! - Ha megpróbálsz boldog és örömteli lenni, de nem sikerül elérned máris, csinálj valami őrültséget! Tekerd fel a hangerőt a kedvenc zenédnél és táncolj rá bolondul! Beszélj magadhoz a tükörben, vagy rendezd át a szobád! Szerezz egy inspiráló és vicces képet, vagy idézeted a faladra! Ugrálj fel és alá, vagy kergesd meg a galambokat!

Figyelmeztetések

- A boldog emberek nem mindig boldogok. Néha mindenki szomorú, frusztrált, bűntudatos, vagy mérges. A boldog emberek egyszerűen csak mindig visszatérnek a jó hangulatukhoz és nem hagyják, hogy a negatív élmények lehúzzák őket! Csak egy pillanatra, aztán újra fel kell állni!

Te is boldog, kiegyensúlyozott és optimista akarsz lenni 365 nap múlva?

Garantáljuk, hogy az leszel! Szerezd be magadnak az Optimista kártyát és változtasd meg az életedet MOST AZONNAL